در مورد این مطلب خیلی صحبت شده و خیلی جاها هم مقالات و آموزش های مختلفی هست. اما لازم دیدم تا به صورت بسیار ساده و تصویری توضیحاتی اینجا بنویسم.
فکر کنید شما در Bookmark هاتون (سایت هایی که مورد علاقتون هستند) حدود ۲۰۰ تا سایت داشته باشید (شاید هم ۲۰۰۰ تا) و طبیعتاً میخواهید وقتی مطلبی در اون سایت ها نوشته میشه شما مطلع بشید. راه قدیمی اینه که به صورت دستی یعنی خودمون دائماً به اون سایت ها سر بزنیم و از آخرین تغییرات با خبر بشیم ولی وقتی تعداد سایت های مهم برای ما بیشتر از ۱۰ – ۲۰ بشه ، دیگه نمیشه هر روز چند بار به اونها سر بزنیم. RSS برای همین ساخته شده. RSS هر سایت مخصوص خودش هست و برای استفاده در برنامه های RSS Reader بکار برده میشه و شما فقط لازم هست وقتی به اینترنت متصل شدید ، اون برنامه RSS Reader رو چک کنید و ببینید که چه مطلبی در سایت های مورد نظر شما اضافه شده. طرز کار این برنامه ها به این صورت هست که باید آدرس RSS سایت مورد نظرتون رو که معمولاً با علامتی شبیه در سایت ها مشخص میشه ، در برنامه RSS Reader خودتون اضافه کنید.
انواع برنامه های RSS Reader موجود هستند ، اما شخصاً Google Reade رو ترجیح میدم چون چند تا مزیت مهم داره ، از جمله : شما نیازی به Backup گیری از سایت ها تون که در برنامه RSS Reader وارد کردید ندارید ، حتی اگر سیستم عاملتون (مثلاً ویندوز) رو عوض کنید. فیلتر و اینجور چیز ها بهش اثر نمیکنه به همین دلیل همه تغییرات رو از تمام سایت ها سریع نشون میده. تنها چیزی که نیاز دارید داشتن یک Account در Google است ، به صورت ساده تر در Gmail یک Email داشته باشید. در زیر برای مثال یک آدرس RSS رو در Google Reade وارد می کنیم تا با نحوه استفاده از این سرویس زیبا آشنا بشیم :
۱- وارد سایت مورد نظرتون بشید. (سایتی که میخواهید از تغییرات اون اطلاع پیدا کنید ، من همین سایت رو انتخاب می کنم. www.elma.ir)
.
.
.
.
۲- روی علامت RSS کلیک می کنیم . (البته میتوانید Right Click کرده و گزینه Copy Link address را به جای انجام مرحله ۲و۳ بکار ببرید)
۳- در صفحه جدید باز شده آدرس را کپی می کنیم.
.
.
۴- وارد سایت Google.com شده و از قسمت more گزینه Reader را انتخاب می کنیم. اگر قبلاً به سایت Logon کرده باشید مرحله ۵ را نخواهید دید در غیر اینصورت باید به سایت Logon کنید (مرحله ۵).
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
۵- دکمه add a subscription را زده و در پینجره کوچکی که باز می شود آدرس RSS سایت (یا همان فید سایت، فرقی نمیکند) را وارد کنید.
۶- کارمان دیگر تمام شده است. میتوانیم فولدر های مختلفی ایجاد کرده و وب سایت هایمان را در آنها دسته بندی کنیم.
.
.
.
.
.
۷- برای دیدن تغییرات در وب سایت هایی که در Google Reader ، اضافه کرده ایم کافی است وارد Google Reade شویم.
موفق باشید.